Dažkārt saimnieces saskaras ar situāciju, kad kartupeļi salātiem un citiem ēdieniem ir slikti izvārīti.
Šefpavārs Alekss Kolmens dalījās ar padomiem, kā izvairīties no šādas problēmas.
Pirmkārt, izvēloties kartupeļus, jāpievērš uzmanība šķirnei. Dažādās šķirnēs ir atšķirīgs cietes daudzums. Ja tās ir daudz, kartupelis ātri izvārīsies.
Tāpēc kartupeļu biezenim ir piemērots sakņu dārzenis ar augstu cietes saturu, bet ar zemu – vārīšanai vai cepšanai.
Turklāt Kolmens ieteica kartupeļus vārīt mizā un noņemt katlu no plīts piecas minūtes pirms gatavības. Pēc tam ūdens ir jānolej un trauks jānosedz ar vāku, lai pats dārzenis sasniegtu gatavību.
Lasi vēl: Tas nav uz labu. 10 lietas, ko nevajadzētu darīt 2024. gadā
Ja kartupeļi tiek vārīti nomizoti, tad ūdenī ir iemetama citrona šķēle. Pateicoties citrona sastāvā esošajai skābei kartupeļi paliks blīvi un neizšķīdīs, norādīja šefpavārs.